Нова книга изследва хранителните навици на младото поколение
- Around the Table
- 9.04
- време за четене: 1 мин.

Как създаваме културни мрежи чрез начините, по които ядем, готвим, и чрез всички избори, които правим за своята храна? Как се оформят вкусовете на новото поколение в България? Как младите хора оформят свои ритуали и какво определя техните кулинарни навици около домашната кухня, обществените места за хранене и социалните мрежи?
Новото издание на Нов български университет – „Храненето на младите: траектории на вкуса“ от Евгения Благоева-Кръстева – е новаторско изследване върху хранителните практики на младите българи днес. Книгата е първа по рода си и е важна както за развитието на антропологията у нас, така и за себепознанието на нашето общество, което все още разполага с много малко подобна литература.
Авторката – преподавател, изследовател и член на Общество „Около храната“, пише своята книга в резултат на дългогодишна работа със студенти в курса „Храна и култура“, който се е утвърдил като лаборатория за идеи и теренни експерименти. За изследването си тя е използвала хранителни дневници и интервюта със свои студенти.
Книгата ще бъде представена утре, 10 април, в 16:30 в Центъра на книгата на НБУ - от проф. Михаил Груев, проф. Райна Гаврилова и авторката, Евгения Благоева-Кръстева.
Comments